Ekonomi Haberleri

21 Kasım 2024 Perşembe

Ekonomi Haberleri RSS

Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, Ağustos 2014

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Ağustos ayında bir önceki aya göre değişmedi

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %10,5 azalış, inek peyniri üretimi %1,6 artış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise %1,1 azalış gösterdi.
 
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre, 2014 yılı Ağustos ayında yoğurt üretimi bir önceki aya göre %3,4 artış, ayran üretimi ise bir önceki aya göre %2 artış gösterdi.
 
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü, Ağustos 2014

Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %10,1 arttı

Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %10,5 azalış, inek peyniri üretimi %2,7 artış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise %27,4 artış gösterdi.
 
 
Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; yoğurt üretimi 2014 yılı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %4,1 artış, ayran üretimi ise bir önceki yılın aynı ayına göre %15,7 artış gösterdi.
 
Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü, Ağustos 2014


 
Ağustos ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,5, protein oranı ise ortalama %3,3 olarak tespit edildi.
 
Bu konu ile ilgili bir sonraki haber bülteninin yayımlanma tarihi 11 Kasım 2014’tür.
_____________________________________________________________________________________
 
AÇIKLAMALAR

Süt ve süt ürünleri üretim istatistikleri, ticari süt işletmelerinden derlenmektedir.

Kaynak; TÜİK
Haber Tarihi : TSİ 13.10.2014 14:25:48