Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, Şubat 2014
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Şubat ayında bir önceki aya göre %0,7 azaldı
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre %0,9 artış, inek peyniri üretimi %0,1 azalış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise %10,7 artış gösterdi.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre, 2014 yılı Şubat ayında yoğurt üretimi bir önceki aya göre %3,4 azalış, ayran üretimi ise bir önceki aya göre %0,5 artış gösterdi.
Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %9,9 arttı
Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %2,1 artış, inek peyniri üretimi %7,9 artış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise %55,6 artış gösterdi.
Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; yoğurt üretimi 2014 yılı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %0,4 artış, ayran üretimi ise bir önceki yılın aynı ayına göre %11,6 artış gösterdi.
Şubat ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı %3,53, protein oranı ise %3,26 olarak tespit edildi.
Bu konu ile ilgili bir sonraki haber bülteninin yayımlanma tarihi 13 Mayıs 2014'tür.
AÇIKLAMALAR
Süt ve süt ürünleri üretim istatistikleri, ticari süt işletmelerinden derlenmektedir.
Kaynak; TÜİK
Haber Tarihi : TSİ 10.04.2014 11:40:21