Et Ve Süt Kurumu 2 Bin Ton Tavuk Eti Alacak
Et ve Süt Kurumu'nun Ağrı, Erzurum, Sakarya ve Ankara Sincan Et Kombinası müdürlüklerine teslim edilecek tavuk etlerine ilişki ihale 16 Nisan'da yapılacak
Et ve Süt Kurumu (ESK), karkas tavuk eti, but ve göğüs etinden oluşan toplam 2 bin 120 tonluk tavuk eti alımı için ihale açtı. Ağrı Et Kombinası Müdürlüğü, Erzurum Et Kombinası Müdürlüğü, Sakarya Et Kombinası Müdürlüğü ve Ankara Sincan Et Kombinası Müdürlüğü'ne teslim edilecek tavuk etlerine ilişkin ihale 16 Nisan'da yapılacak.
Et ve Balık Kurumu'nun Bakanlar Kurulu kararı ile değiştirilerek hayvancılık piyasasına müdahale edecek Et ve Süt Kurumu'na dönüştürülmesinin ardından kurum, yeni görevlerini yerine getirme çerçevesinde ihalelere devam ediyor.
Et ve Süt Kurumu, yeni göreviyle ilgili Yüksek Planlama Kurulu kararının da çıkmasının ardından süt piyasasına müdahale konusunda da yetkili hale gelecek. 2013 yılı sonlarında dondurulmuş tavuk eti alımı için ihale açan Et ve süt Kurumu, 31 Mart'ta yaptığı duyuru ile toplam 2 bin 120 tonluk tavuk eti alımı için yeni bir ihale açtı.
16 Nisan'da pazarlık usulüyle yapılacak ihale çerçevesinde bin 260 ton dondurulmuş gövde tavuk eti, bin 110 t on dondurulmuş tavuk but eti ve 750 ton dondurulmuş tavuk göğüs eti alımı yapılacak.
İhaleyi kazanan firmalar, tavuk etlerini 31 Aralık 2014 tarihine kadar; Ağrı Et Kombinası, Erzurum Et Kombinası, Sakarya Et Kombinası ve Ankara Sincan Et Kombinası müdürlüklerine teslim edecekler.
140 ton kıymetli et satışa çıkarıldı
Öte yandan ESK, stoklarında bulunan ve kıymetli et olarak tabir edilen, 140 ton pirzola, kontrfile ve bonfileyi de 27 Mart'tan itibaren satışa çıkardı. İstekli firmaların 4 Nisan 2014'e kadar teklif verecekleri ihalede, satışa konu ürünler arasında 64 ton pirzola, 58 ton kontrfile ve 17 ton bonfile bulunuyor.
Kaynak; Dünya Gazetesi
Haber Tarihi : TSİ 3.04.2014 13:36:17