Toplam kırmızı et üretimi I.Çeyrek döneminde 210 475 ton olarak tahmin edildi
Toplam kırmızı et üretimi, kurban bayramının gerçekleştiği bir önceki döneme göre %47,7 oranında azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %13,8 oranında arttı.
Sığır eti üretimi 184 511 ton olarak tahmin edildi
Sığır eti üretimi, kurban bayramının gerçekleştiği bir önceki döneme göre %47,7 oranında azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %12,6 oranında arttı.
Koyun eti üretimi 18 090 ton olarak tahmin edildi
Koyun eti üretimi, kurban bayramının gerçekleştiği bir önceki döneme göre %50,5 oranında azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %4,1 oranında arttı.
![](http://www.tuik.gov.tr//hb/309/kapak/18708_img_1_309_12.05.2015364408720.jpg)
Kaynak; TÜİK
Haber Tarihi : TSİ 12.05.2015 11:48:23