Ekonomi Haberleri

23 Kasım 2024 Cumartesi

Ekonomi Haberleri RSS

Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, Ekim 2014

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Ekim ayında bir önceki aya göre %0,5 arttı

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre %2,4 artış, inek peyniri üretimi %0,5 azalış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise %2,2 artış gösterdi.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre, 2014 yılı Ekim ayında yoğurt üretimi bir önceki aya göre %1,1 azalış, ayran üretimi ise bir önceki aya göre %0,4 artış gösterdi.
 
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü, Ekim 2014





Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %6,7 arttı

Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %2,3 azalış, inek peyniri üretimi %10,3 artış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise %26,7 azalış gösterdi.

Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; yoğurt üretimi 2014 yılı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %1,3 azalış, ayran üretimi ise bir önceki yılın aynı ayına göre %6,8 artış gösterdi.

Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü, Ekim 2014



Ekim ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,5, protein oranı ise ortalama %3,2 olarak tespit edildi.

Kaynak; TÜİK
Haber Tarihi : TSİ 11.12.2014 10:55:05