Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, Ekim 2014
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Ekim ayında bir önceki aya göre %0,5 arttı
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre %2,4 artış, inek peyniri üretimi %0,5 azalış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise %2,2 artış gösterdi.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre, 2014 yılı Ekim ayında yoğurt üretimi bir önceki aya göre %1,1 azalış, ayran üretimi ise bir önceki aya göre %0,4 artış gösterdi.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü, Ekim 2014
Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %6,7 arttı
Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %2,3 azalış, inek peyniri üretimi %10,3 artış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise %26,7 azalış gösterdi.
Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; yoğurt üretimi 2014 yılı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %1,3 azalış, ayran üretimi ise bir önceki yılın aynı ayına göre %6,8 artış gösterdi.
Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü, Ekim 2014
Ekim ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,5, protein oranı ise ortalama %3,2 olarak tespit edildi.
Kaynak; TÜİK
Haber Tarihi : TSİ 11.12.2014 10:55:05