İHALE DETAYI

.C. PAMUKOVA İCRA DAİRESİ 2016/446 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

İhale Tarihi ve Saati: 29 Ocak 2019 Salı Saat : 11:00

Dosya No: 2016/446 ESAS

İhaleyi Açan : T.C. PAMUKOVA İCRA DAİRES

İhale Yeri : T.C. PAMUKOVA İCRA DAİRES (SAKARYA)

İçerik : T.C.

PAMUKOVA İCRA DAİRESİ

2016/446 ESAS

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri : Sakarya İl, Pamukova İlçe, - Ada, 1401 Parsel, KARAPINAR Mahalle/Köy, TAŞLIK Mevkii, Ana Taş. Niteliği : Bağ. Parselin batı tarafında bağ kütükleri bulunmakta geri kalan kısmı boş tarladır. Kadastral yola cephesi vardır. Pamukova Belediyesi mücavir saha içerisinde imar planı dışındadır. Parselin tamamı köy yerleşik alanı dışında kalmaktadır. Taşınmaz %1-2 eğime sahiptir. Taşınmazın doğusunda kalan kısım üzerinde tam verim çağında 1 adet ceviz ağacı mevcut olup tarla vasfındadır. Taşınmazın batısında kalan kısmı üzerinde bakımsız verimden düşmüş ve gerekli bakım işlemleri yapılmamış asma omçaları mevcuttur. Her ne kadar taşınmazın bu kısmı üzerinde asma omcaları mevcut olsa da verimden düştüğü için taşınmazın bu kısmı da bilirkişi tarafından tarla olarak değerlendirilmiştir. Taşınmazın değeri hesaplanırken tarla olarak değerlendirilip kıymet takdiri yapılmıştır. Sulanabilir tarım arazisi niteliğinde değerlendirilmiştir. Taşınmazın değerinin hesaplanmasında kullanılan kapitalizasyon faizinin tespitinde göz önüne alınan kriterlerin haricinde, değerine etki eden unsurlar; bölgede nüfus yoğunluğunun fazla ve üretilen zirai ürünlerin pazarlamasının kolay olması, Sakarya-Bilecik karayoluna, ilçe merkezine ve Pamukova yerleşim merkezine yakınlığı gibi faktörlerden ötürü taşınmaz değerinin %100 oranında artacağı kanaatine varılmıştır.

Yüzölçümü : 12.452,25 m2

İmar Durumu : Pamukova Belediyesinin 11/01/2018 tarihli yazısına göre Belediye mücavir alanında 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı sınırları içinde dikili tarım arazisi alanında kalmaktadır. Yeşil alan, imar yolu, spor alanı gibi hususlardan etkilenmemektedir. 13/11/2018 tarihli yazısına göre 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı sınırları içinde kalmakta olup dikili tarım alanında kalmaktadır.Yeşil alan, imar yolu, spor alanı gibi hususlardan etkilenmemektedir.

Kıymeti : 529.863,12 TL

KDV Oranı : %18

Kaydındaki Şerhler : 

1. Satış Günü : 29/01/2019 günü 10:30 - 10:40 arası

2. Satış Günü : 26/02/2019 günü 10:30 - 10:40 arası

Satış Yeri : GÖLPARK SOSYAL TESİSLERİ CUMHURİYET MAHALLESİ FATİH CADDESİ NO : 152 PAMUKOVA-SAKARYA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri : Sakarya İl, Pamukova İlçe, - Ada, 1394 Parsel, KARAPINAR Mahalle/Köy, TAŞLIK Mevkii, Ana Taş. Niteliği : Bağ

Parsel üzerinde 29,85*11,60 ebatlarında prefabrik türü yapı bulunmaktadır. Bu binanın taban alanı miktarı 346,26 m2 dir. Parselin geri kalan kısmı boş tarla şeklindedir. Kadastral yola cephesi vardır. Pamukova Belediyesi mücavir saha içerisinde imar planı dışındadır. Parselin büyük kısmı köy yerleşik alanı içerisindedir.Parsel üzerinde tek katlı bir yapı bulunmaktadır. Yapının taşıyıcı sistemi çelik profillerden; dış cephe, iç bölmeler ve çatı kısmı panel kaplamalardan oluşmaktadır. Yapının temeli olmayıp grobeton üzerinde inşa edilmiştir. Bİnanın cam ve kapıları bulunmamaktadır. Ayrıca iç bölmeleri ve tavan kaplamalarında tamamlanmayan kısımlar bulunmaktadır. Bu haliyle inşaat seviyesinin %40 olarak alınması uygun olacağı kanaatine varılmıştır. Ayrıca yapının mevcut yapı elemanlarında ciddi deformasyonlar oluşmuştur. Bu deformasyonlar içinde %20 oranında maliyet indiriminin uygulanmasının uygun olacağı kanaatine

varılmıştır. Mimari yapı olarak sınıfı II-B dir. Karapınar Mahallesi 1394 nolu parselde Emsal:0,40, Hmaks: 6,50 metre ve tüm cephelerden 5 metre bahçe mesafeli yapılaşma izni bulunmaktadır. Ancak parsel üzerinde enerji nakil hattı irtifak hakkı bulunmaktadır. Yapılaşmadan önce enerji nakil hattı ile ilgili kurumlardan izin alınması gerekmektedir.

Yüzölçümü : 4.348,00 m2

İmar Durumu : Pamukova Belediyesinin 11/01/2018 tarihli yazısına göre Belediye mücavir alanında 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı sınırları içinde dikili tarım arazisi alanında kalmaktadır. Yeşil alan, imar yolu, spor alanı gibi hususlardan etkilenmemektedir.13/11/2018 tarihli yazısına göre 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni planı sınırları içinde kalmakta olup kırsal yerleşim alanında kalmaktadır. Yeşil alan, imar yolu, spor alanı gibi hususlardan etkilenmemektedir.

Kıymeti : 290.732,55 TL

KDV Oranı : %18

Kaydındaki Şerhler : İrtifak Hakkı : DSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ LEHİNE 405 M2 ÜZERİNDE İRTİFAK HAKKI VARDIR (24.01.1990 TARİH VE 125 YEVMİYE)

1. Satış Günü : 29/01/2019 günü 11:00 - 11:10 arası

2. Satış Günü : 26/02/2019 günü 11:00 - 11:10 arası

Satış Yeri : GÖLPARK SOSYAL TESİSLERİ CUMHURİYET MAHALLESİ FATİH CADDESİ NO : 152 PAMUKOVA-SAKARYA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/446 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

Diğer İhaleler

İhale Şehir Tarih