İHALE DETAYI

T.C. KARASU İCRA DAİRESİ 2018/250 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

İhale Tarihi ve Saati: 10 Ocak 2019 Perşembe Saat : 14:30

Dosya No: 2018/250 TLMT.

İhaleyi Açan : T.C. KARASU İCRA DAİRESİ

İhale Yeri : T.C. KARASU İCRA DAİRESİ (SAKARYA)

İçerik :

T.C.

KARASU

İCRA DAİRESİ

2018/250 TLMT.



TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :


1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri Sakarya İli, Karasu İlçesi, Taşlı geçit Köyü, Top Sahası Mevkiinde kain, 119 ada 8 nolu parsel sayılı 5.224,12 m2 yüzölçümlü,Tarla vasıflı taşınmazda ipotek şerhi bulunmaktadır.parselin, kaydında belirtilen tüm sahası: 5.224,12 m2dir. Satışa konu taşınmaz; Sakarya İli, Karasu İlçesi, Taşlı Geçit Köyü, 119 ada 8 parselin tamamıdır.Ana Gayrimenkul:Söz konusu parsel, Karasu-Kaynarca kara yoluna 200 m, Taşlı geçit köy merkezine 565 m mesafededir.Parsel düz bir topoğrafyaya sahip olup, tüm belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır.Taşınmaz Üzerinde her hangi bir ekili dikili tarımsal ürün bulunmamaktadır.Ruhsat Bilgileri: Parsel üzerinde herhangi bir yapı olmadığından ruhsat bilgisi yoktur.Parselin bulunduğu mevkii, yüzölçümü, gördüğü talep ve civar emsal emlak alım-satım rayiçleri ile değer arttırıcı ve değer azaltıcı tüm unsurlar dikkate alınarak m2 si 100,-TL olarak değerlendirilecektir.Parselin zemin değeri: 5.224,12 m2*100,-TL/m2= 522.412,00 TL dir.Satışa konu taşınmaz; Sakarya İli, Karasu İlçesi, Taşlı geçit köyü ,Karasu/Sakarya

İmar Durumu Bilirkişi raporuna göre; Karasu Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 25.04.2018 tarihli ve 74662 sayılı yazısına göre 119 ada 8 parsel Orman Alanı içinde kaldığı belirtilmektedir.

Kıymeti 522.412,00 TL

KDV Oranı %18

Kaydındaki Şerhler Tapu kaydındaki gibidir.Taşınmaz beyan hanesinde;"Tamamen ve münhasıran bilfiil tarımsal amaçlı olarak kullanılması ve üzerinde tarımsal amaçlı yapılar ile sürekli ikamet edilen konut bulunması nedeniyle rayiç bedelin yüzde ellisi üzerinden satılan iş bu taşınmazın sonradan farklı amaçla kullanılması halinde, taşınmazın satış tarihi itibariyle rayiç bedelinin yüzde yetmişi üzerinden hesaplanacak bedel esas alınarak aradaki fark kanuni faizi ile birlikte, 2886 say.Devlet İhale Kanununun 75 inci maddesi uyarınca ve 21/07/1953 tarihli ve 6183 say. Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri gereğince ecrimisil tarh, tahakkuk ve tahsiline ilişkin usullere göre son kayıt malikinden tahsil edilir."Seklinde belirtme konulacaktır. Ancak taşınmazın sonradan farklı amaçla kullanılması ve belirtilen mali yükümlülüklerin de tasınmazın son maliki tarafından yerine getirilmesi halinde, belirtme idarece kaldırılacaktır." 28/04/2015 tarih ve 6373 Yevmiye sayılı şerh bulunmaktadır.


1. Satış Günü 10/01/2019 günü 14:30 - 14:35 arası

2. Satış Günü 05/02/2019 günü 14:30 - 14:35 arası

Satış Yeri : Karasu Belediye Başkanlığı Mezat Salonu Karasu/SAKARYA

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/250 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.



Diğer İhaleler

İhale Şehir Tarih