İHALE DETAYI

T.C. KARASU İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

İhale Tarihi ve Saati: 22 Ocak 2019 Salı Saat : 14:30

Dosya No: 2018/4 TLMT.

İhaleyi Açan : KARASU İCRA DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ

İhale Yeri : KARASU İCRA DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ (SAKARYA)

İçerik :


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :


1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri Sakarya İli, Karasu İlçesi, Aşağıİncilli Mahallesi, Plaj Caddesi Mevkiinde kain, 126 ada, 52 nolu parsel sayılı, 409,40m2 yüzölçümlü, Arsa vasıflı taşınmaz üzerinde yer alan kat mülkiyeti tesisli bloğun 1.Katındaki 130/2095 arsa paylı (8) bağımsız bölüm nolu meskenin tamamı ipotek şerhi ve haciz şerhleri yer almaktadır. Parselin, kaydında belirtilen tüm sahası:409,40 m2 dir. Satışa konu taşınmaz; Sakarya İli, Karasu İlçesi, Yalı Mahallesi, Plaj Caddesi,No:55, D:8 numaralı meskenin tamamıdır. Ana Gayrimenkul:Söz konusu parsel Plaj Caddesine doğudan cepheli ve Karasu-Kocaali Caddesinin 450 m. güneyinde ve ilçe merkezine 600 m. Mesafededir. Parsel düz bir topoğrafyaya sahip olup, tüm belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır. Etrafı konut ve ağırlık iş yeri tarzı yapılar ile çevrili olan parselin üzerinde zemin+5 normal katlı betonarme bina yer almaktadır. Asansörlü binanın zemin katında iş yerleri bulunmaktadır.(8) Nolu Mesken:1.kat 8 nolu bağımsız bölüm 3 oda, salon-mutfak ve WC-banyodan ibarettir.130,00 m2 alanlı dairenin koridor ve mutfak zemini ile ıslak hacim zemin ve duvarları seramik kaplı, diğer mekan zeminleri ise laminant parke döşelidir.Tavan ve duvarları sıvalı ve boyalı iç kapıları panel olan dairenin mutfağında tezgah ile tezgah üstü ve tezgah altı dolapları bulunmaktadır. Doğalgaz bağlı değildir.Ruhsat Bilgileri:Parsel üzerindeki dava konusu bağımsız bölümün yer aldığı yapının Yapı Ruhsatı 09.06.2000 tarihine göre yapılmıştır. Parselin bulunduğu mevkii, konumu, imarı, yüzölçümü, hâlihazır durumu, ulaşım imkânlarının yürüme mesafesinde olması, merkeze, meskûn mahalle, ana artere, duraklara, hastanelere, sosyal tesislere uzaklığı, civarındaki emsal emlak alım ve satım rayiçleri, değerine tesir edecek tüm etkenler ile günün iktisadi koşulları da göz önüne alındığında; (8) nolu Meskenin arsa payı ve yapı değeri olarak bugünkü kıymeti:200.000,-TLdir.

İmar Durumu Bilirkişi raporuna göre; 126 Ada 52 parsel Ticaret Alanında kalmakta ve B-3 (Bitişik Nizam 3 Kat) kat yapılaşma şartlarına haiz olduğu belirtilmektedir.

Kıymeti 200.000,00 TL

KDV Oranı :%1

Kaydındaki Şerhler Tapu kaydındaki gibidir.

1. Satış Günü 22/01/2019 günü 14:30 - 14:35 arası

2. Satış Günü 19/02/2019 günü 14:30 - 14:35 arası

Satış Yeri : Karasu Belediyesi Mezat Salonu Karasu/SAKARYA

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/4 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.




Diğer İhaleler

İhale Şehir Tarih