İHALE DETAYI

KARASU MİLLİ EMLAK SERVİSİ Hayvancılık yapılacak tarım arazisinde irtifak hakkı tesis ihalesi yapılacak

İhale Tarihi ve Saati: 8 Kasım 2018 Perşembe Saat : 10:30

Dosya No:

İhaleyi Açan : KARASU MİLLİ EMLAK SERVİSİ

İhale Yeri : KARASU MİLLİ EMLAK SERVİSİ (SAKARYA)

İçerik :






































KARASU KAYMAKAMLIĞI

(MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜ)



İRTİFAK HAKKI KURULACAK TAŞINMAZ MAL



Sıra No



İlçe



Mahalle



Amacı



Pafta No



Ada No



Parsel No



Miktarı M2



Süresi



İlk Yıl Tahmini İrtifak Hakkı Bedeli



Geçici Teminat



İhale Tarihi Ve Saati



1



Karasu



Denizköy (Camitepe)



Projeye Dayalı Organize Hayvancılık / Hayvancılık



4054



33.855,34



30 YIL



8.060,00



2.418,00



08/11/2018



10.30






  1. Yukarıda belirtilen taşınmazın irtifak hakkı tesisi ihalesi 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 51/g maddesine göre Pazarlık Usulü ile belirtilen tahmini bedeller üzerinden, yukarıda yazılı tarih ve saatte, Karasu Milli Emlak Müdürlüğünde toplanacak komisyon tarafından yapılacaktır.




  2. İhaleye iştirak etmek isteyenlerin;






  1. Geçici teminatı yatırmaları (1-Tedavüldeki Türk Parası 2-Mevduat ve katılım bankalarının verecekleri süresiz teminat mektupları 3-Hazine ve Maliye Bakanlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler,




  2. Yasal yerleşim yeri belgesini (ikametgah senedi),




  3. Tebligat için Türkiye'de adres gösterir belgeyi, gerçek kişilerin T.C. kimlik numarasını (Nüfus cüzdanı örneği),




  4. Tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını, özel hukuk tüzel kişilerinin, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer Mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliğe temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekaletnameyi vermeleri;




  5. Kamu tüzel kişilerinin ise, belirtilen belgelerden ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi ihale saatine kadar komisyon başkanlığına vermeleri şarttır.




  6. Ayrıca, ortak katılım halinde aralarında düzenleyecekleri Ortak Girişim Beyannamesini, ihale saatine kadar komisyon başkanlığına vermeleri gerekmektedir.






  1. İhale şartnameleri ve ekleri mesai saatleri dahilinde Karasu Milli Emlak Müdürlüğünde bedelsiz olarak görülebilir.




  2. İhale saatine kadar komisyon başkanlığına ulaşmış olmak şartıyla düzenlenecek teklifler iadeli taahhütlü bir mektupla gönderilebilir. Postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.




  3. Hazine taşınmazları üzerinde projeye dayalı organize hayvancılık/hayvancılık faaliyeti kapsamında kullanma izni verilmesi veya irtifak hakkı tesis edilmesi için;






  1. Yapılacak yatırımın küçükbaş hayvancılıkta bin adet, büyükbaş hayvancılıkta ikiyüz adet, kanatlı hayvancılıkta; yumurta tavukçuluğunda seksenbin, etlik piliç yetiştiriciliğinde ise yirmi beş bin adet hayvan kapasitesinden az olmaması,




  2. Proje bütünlüğü içerisinde, entegre tesislerin kurulacağı alan ile bitişik ve bütünlük sağlayan alanlarda yem bitkisi yetiştiriciliği de yapılacak ise, verilecek arazi miktarının küçükbaş hayvan başına yedi yüz metrekare, büyükbaş hayvan başına üçbinbeşyüz metrekare, kanatlı hayvan başına ek tesisler dahil yumurta tavukçuluğunda 0,2 metrekare, et tavukçuluğunda ise 0,1 metrekareden fazla olmaması, gerekir.




  3. Ön izin süresi içerisinde, taşınmaz üzerinde yapılması planlanan yatırıma ilişkin uygulama projeleri yetkili kamu idarelerinin yanı sıra ayrıca Sakarya İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne onaylattırılacaktır.






  1. İleride lehine irtifak hakkı tesis edilecek yatırımcıya fiili kullanımı olmaksızın, tescil, ifraz, tevhit, terk ve benzeri işlemlerin yapılması, imar planının yaptırılması uygulama projelerinin hazırlattırılması ve onaylattırılması gibi işlemlerin yerine getirilebilmesine imkan vermek amacıyla İrtifak hakkı ihalesi sonunda kararlaştırılacak irtifak hakkı bedelinin % 20 si karşılığında 1 (bir) yıl süre ile ön izin verilecek, adına ön izin verilecek olan gerçek veya tüzel kişi ile ön izin sözleşmesi düzenlenecek, ön izin verilecek olan gerçek veya tüzel kişi tarafından yükümlülüklerin yerine getirilmemesi halinde verilecek olan ön izin idarece doğrudan iptal edilecektir. Ön izin dönemi içerisinde yükümlülüklerin yerine getirilmesi halinde ise, irtifak hakkı ihalesinde kararlaştırılacak olan bedelin, ön izinde geçen süre dikkate alınarak Türkiye İstatistik Kurumunca yayımlanan Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE-bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde değişim) oranında arttırılması suretiyle tespit edilecek olan ilk yıl İrtifak hakkı bedeli üzerinden, irtifak hakkı ihalesini alan gerçek veya tüzel kişi ile İrtifak hakkı sözleşmesi düzenlenecektir. Taşınmaz üzerinde yapılacak yatırımın 1000 adet küçük baş hayvan veya 200 adet büyük baş hayvandan az olmamak üzere yapılması gerekmektedir. İrtifak Hakkı verilmesi işlemlerinden doğacak her türlü vergi, resim ve harçlar irtifak hakkı verilecek olan gerçek veya tüzel kişi tarafından karşılanacaktır.




  2. İstekliler şartname ve eklerindeki bütün şartları kabul etmek zorundadır. Şartname ve ekleri mesai saatleri içinde Karasu Milli Emlak Müdürlüğünde ücretsiz olarak görülebilir.




  3. Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.




  4. İhale ilanı; “https://sakarya.csb.gov.tr/”, Türkiye Genelindeki ihale bilgileri ise; “www.milliemlak.gov.tr” web sayfalarından öğrenilebilir. Tel: 0 (264) 718 11 20




İlan olunur.



Diğer İhaleler

İhale Şehir Tarih