İHALE DETAYI

T.C. KARASU (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

İhale Tarihi ve Saati: 15 Ocak 2019 Salı Saat : 10:30

Dosya No: 2017/5 SATIŞ

İhaleyi Açan : KARASU SULH HUKUK MAHKEMESİ

İhale Yeri : KARASU SULH HUKUK MAHKEMESİ (SAKARYA)

İçerik :

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :


1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri Sakarya Karasu İlçesi, Kızılcık Köyü, Köy içi mevkii, 62 Parselde kayıtlı 12.800,00 m² yüzölçümlü ev ve Fındık Bahçesi nitelikli taşınmaz batıda yollara ve yeni yapılan köprüye cephe bölgede, 12x8,75=105 m² gövdeli, Bodrum+1 Katlı, IIB grubu-briket duvarlı Takviyeli Yığma Yapılı, İki cephesi sıvasız, Kiremitli çatılı EV+ evin batısında 5x8=40m² gövdeli, IB Grubu yapılı, Beton Zemin, ahşap direk, Ahşap iskeletli, boyalı saç örtülü Çardak+ evin doğusunda 5,8x6=35 m² gövdeli, I B grubu yapılı, Briket duvarla alt kısmı, ahşap dikme döşeme, tavanlı üst kısmı yapılmış kremitli Çatılı Ahır+Samanlık bulunmaktadır. Ev+eklentileri ve avlusu dışında kalan alanda kapama 300 ocak Fındık Bahçesi Tesis edilmiştir. Kuzeyi dere ve yol, Güneyi komşu parsel ve orman olan araziye güneye doğru %20-25 meyille yükselen Killi-tın toprak yapısındadir. Çevresi kırsal yerleşim alanıdır. Kuzeybatısındaki Karasu-Kurudere yoluna 200m, Kızılcık Cami-Çarşı Merkezine 400m, Karasu Merkezine 10km Mesafededir. Yol, PTT, Elektrik, Su şebeke alt yapısı mevcuttur.

Adresi Kızılcık Köyü, 62 parsel Karasu SAKARYA

Yüzölçümü 12.800,00 m2

İmar Durumu Karasu Belediyesi 02/05/2017/İ.43867 sy yazısında; 1/1000 Uygulama İmar Planı Olmadığı, Sakarya Kuzey Bölgesi 1/25000 Çevre Düzeni Planında, batıdan doğuya 70m Kadar derinlikte kısmın kırsal Yerleşim alanında, doğuya doğru kalan kısmının dikili tarım alanında olduğu belirtilmiştir.

Kıymeti 588.800,00 TL KDV Oranı %18

Kaydındaki Şerhler aşınmaz kaydında;"İş bu taşınmazın 490,81 m² 6831 sayılı Kanunun 2/B Maddesi Uyarınca Hazine adına orman sınırı dışına çıkarılan sahada kalmaktadır." şerhi bulunmaktadır. Ve bu şerh ile satışı yapılacaktır.

1. Satış Günü 15/01/2019 günü 10:30 - 10:35 arası

2. Satış Günü 14/02/2019 günü 10:30 - 10:35 arası

Satış Yeri : Karasu Belediye Başkanlığı Mezat salonu Karasu/Sakarya

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/5 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.