İHALE DETAYI

KARASU İCRA DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ İcradan satılık dükkan

İhale Tarihi ve Saati: 19 Aralık 2018 Çarşamba Saat : 10:00

Dosya No: 2018/140 TLMT

İhaleyi Açan : T.C. KARASU İCRA DAİRESİ

İhale Yeri : T.C. KARASU İCRA DAİRESİ Karasu Belediye Başkanlığı Mezat Salonu Karasu/Sakarya (SAKARYA)

İçerik :

T.C.

KARASU

İCRA DAİRESİ

2018/140 TLMT.


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :


1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri :


Sakarya il, Karasu ilçe, Aşağıincilli Mah. 99 Ada 8 Parsel, 15 Nolu Bağımsız bölüm sayılı, 360,13 m2 yüzölçümlü, Bahçe vasıflı, arsa pay/payda:36/360, cilt sayfa No:101/9991, Birinci kat, iş yeri nitelikli, Karasu ilçesi İncilli mah. Atatürk Bulvarı Ali Arslan pasajı adresinde zemin üzeri 1.katta (Sadem Cafe) bulunan taşınmaz bahçe vasfı ile tapu siciline kayıtlı olup, kat irtifak tapulu, yaklaşık 30-35 yıllık, kiremit çatılı, sıvalı boyalı, dükkan üzeri 2 katlı betonarme binanın caddeye bakan kısmında batı cephesinde bulunan işyeri, 160,00m² kullanım alanına sahip,cafe pastane olarak faaliyet göstermekte, normal işyeri girişi birinci katta ancak fiili kullanım durumu zemin katta pasajın girişinde sağda bulunan caddeye cepheli 7 nolu bağımsız bölüm işyerinden giriş yapılarak içten merdiven ile çıkılan ve bağımsız bölüm 15 nolu işyerinin duvarları yıkılarak tek bir işyeri olarak kullanılmakta, arka kısmında mutfak ve kiler bulunmakta, pencereler alüminyum doğrama cam kaplı, yerler karo, sıvalı boyalı,iskan edilir durumdadır.Taşınmaz ruhsat tarihi 04.03.1976 olup, Çarşı merkezinde ticaretin yoğun olduğu bölgede, batı yönünden Atatürk Bulvarına cepheli, ulaşım imkanları iyi, her türlü kamu hizmetlerinden yararlanmakta, kuşbakışı olarak batı yönünde Karasu Merkez camiye 90 metre ve Karasu Belediyesine 100 metre, güney yönünde Mevlana caddesine 50 metre, kuzey yönünde Hürriyet caddesine 40 metre ve Karadeniz sahiline 1.8 km mesafededir.Gayrimenkul Değer Tespiti:Gayrimenkullerin pazar değerinin tespitinde emsal karşılaştırma yöntemi kullanılmıştır. Bu yöntemde mevcut pazar bilgilerinden faydalanılmış, bölgede değerleme tarihine yakın dönemde pazara çıkarılmış benzer gayrimenkuller dikkate alınarak pazar değerini etkileyebilecek kriterler çerçevesinde fiyat ayarlaması yapılmış ve konu parsel için metrekare birim fiyatı belirlenmiştir. Bulunan emsaller, konum, büyüklük, fiziksel özellik ve imar durumu gibi kriterler dahilinde karşılaştırılmış, birim değerlere takdirlerimizde katılarak piyasa değeri tespit edilmiştir.Binalar için yapı sınıfına göre yeniden yapma maliyetleri birim fiyatları oluşturulmuştur. Bu birim fiyatların hesabında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak Yılı Yapı Yaklaşık Birimi Maliyetleri Hakkında Tebliği ile 02.12.1982 gün ve 17886 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren binaların yıpranma paylarına ilişkin oranlar dikkate alınmıştır.Taşınmazın 25.05.2018 itibariyle bedel tespitleri yapılmış değeri 280.000,00 TLdir.


İmar Durumu Bilirkişi raporuna göre; imar durumu uygulama imar planında Ticaret Alanında kalmakta, bitişik nizam 3 kat (B-3) yapı hükümlerine tabi.


Kıymeti 280.000,00 TL

KDV Oranı %18

Kaydındaki Şerhler Tapu kaydındaki gibidir.


1. Satış Günü 19/12/2018 günü 10:00 - 10:05 arası

2. Satış Günü 15/01/2019 günü 10:00 - 10:05 arası


Satış Yeri : Karasu Belediye Başkanlığı Mezat Salonu Karasu/SAKARYA

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/140 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.



Diğer İhaleler

İhale Şehir Tarih