İHALE DETAYI

T.C. GEYVE İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

İhale Tarihi ve Saati: 28 Kasım 2018 Çarşamba Saat : 11:00

Dosya No: 2018/106 TLMT.

İhaleyi Açan : T.C. GEYVE İCRA DAİRESİ

İhale Yeri : T.C. GEYVE İCRA DAİRESİ GEYVE ADALET SARAYI İCRA DAİRESİ GEYVE / SAKARYA (SAKARYA)

İçerik :

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :


1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri Dosyada mevcut bilirkişi raporuna göre satışa konu taşınmaz Sakarya, Geyve, Fındıksuyu Mah., 119 ada, 12 parselde kayıtlı, arsa vasıflı, 4.047,00 m² alana sahiptir. Taşınmazın yüzeyi %5-6 eğimli, toprağın yapılan fiziki muayenesinde tekstürünün ince tanecikli, strüktürünün ise orta seviyede olduğu belirtilmiştir. Toprak yapısı killi-tınlı ve organik maddece istenilen düzeydedir. Drenaj problemi olmayıp, tarımsal açıdan yeterli toprak derinliğine sahiptir. Taşınmaz halihazırda içindeki binalarla birlikte arsa içinde ev olarak kullanılmaktadır. Binalardan hariç kalan kısmında 1 adet 4 yaşlı iğde, 5 adet 3 yaşlı erik, 6 adet 4 yaşlı ceviz, 4 adet 10 yaşlı ceviz, 7 adet 10 yaşlı şeftali ve 4 adet iğne yapraklı çam ağacı bulunmaktadır. parselin m² fiyatı 25,00 TL 101.175,00 TL olarak belirtilmiştir.

Taşınmaz üzerindeki yapıların değerlendirilmesi

1-) Tek Katlı Mesken Bina: Yaklaşık 4 yıllık, kargir yapı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnşaat Maliyet grubu 3/A yapı grubunda, tek katlı prefabrik yapı mesken bina 96 m² inşaat alanına sahip, çatısı saç, sıvalı boyalı, 3 oda, salon, hol, mutfak, banyo ve tuvalet ile teras balkon bulunmakta, pencereler pvc, kapılar ağaç doğrama, ıslak zeminler kalebodur fayans, sobalı ısınma sistemi ne sahip, iskan edilir durumda, m² fiyatı 694,00 TL, %0,10 yıpranma payı düştükten sonraki değeri 59.961,60 TL olarak belirtilmiştir.

2-) İki Katlı Mesken Bina: Yaklaşık 4 yıllık, kargir yapı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnşaat Maliyet grubu 3/A yapı grubunda, 2 katıl betonarme yapı mesken bina 80 m² inşaat alanına sahip, çatısı ondülin, sıvalı boyalı, alt katta biri açık mutfak, 2 oda bulunmakta, yandan merdiven ile çıkılan üst katta 2 oda, hol, banyo ve tuvalet bulunmakta, pencereler pvc, kapılar ağaç doğrama, ıslak zeminler kalebodur fayans, sobalı ısınma sistemi ne sahip, iskan edilir durumda, m² fiyatı 694,00 TL, %0,06 yıpranma payı düştükten sonraki değeri 52.188,80 TL olarak belirtilmiştir.

3-) Tek Katlı Müştemilat Bina: Yaklaşık 4 yıllık, betonarme yapı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnşaat Maliyet grubu 1/A yapı grubunda, Tek katlı kargir yapı müştemilat, 24 m² inşaat alanına sahip, çatısı ondülin, sıvalı boyalı, kapı ve pencereler pvc doğrama, ıslak zeminler kalebodur fayans, m² fiyatı 133,00 TL, %0,08 yıpranma payı düştükten sonraki değeri 2.936,64 TL olarak belirtilmiştir.

4-) Tek Katlı Müştemilat Bina: Yaklaşık 4 yıllık, betonarme yapı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnşaat Maliyet grubu 1/A yapı grubunda, Tek katlı kargir yapı, 2 bölüm halinde müştemilat, 30 m² inşaat alanına sahip, çatısı ondülin, sıvalı boyalı, kapı ve pencereler pvc doğrama, ıslak zeminler kalebodur fayans, m² fiyatı 133,00 TL, %0,08 yıpranma payı düştükten sonraki değeri 3.670,80 TL olarak belirtilmiştir.

5-) Tek Katlı Kiler ve Ekmek Fırını: Yaklaşık 4 yıllık, betonarme yapı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnşaat Maliyet grubu 1/A yapı grubunda, Tek katlı kargir yapı kiler ve ekmek fırını, 30 m² inşaat alanına sahip, çatısı saç, sıvalı boyalı, kapı ve pencereler pvc doğrama, yerler beton, m² fiyatı 133,00 TL, %0,08 yıpranma payı düştükten sonraki değeri 3.670,80 TL olarak belirtilmiştir.

6-) Tek Katlı Tavuk Kümesi: Yaklaşık 4 yıllık, betonarme yapı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnşaat Maliyet grubu 1/A yapı grubunda, Tek katlı tuğla yapı tavuk kümesi, 20 m² inşaat alanına sahip, çatısı saç, m² fiyatı 133,00 TL, %0,40 yıpranma payı düştükten sonraki değeri 1.596,00 TL olarak belirtilmiştir.

Buna göre yapıların toplam değeri 124.024,64 TL, parselin değeri 101.175,00 TL, yapılarla birlikte taşınmazın toplam değeri ise 225.199,64 TL olarak belirtilmiştir.

Adresi Sakarya, Geyve, Fındıksuyu Mah., 119 ada, 12 parsel

Yüzölçümü 4.046,80 m2

Arsa Payı TAM

İmar Durumu Kırsal yerleşim alanı içinde

Kıymeti 225.199,64 TL

KDV Oranı %18

Kaydındaki Şerhler Kaydındaki gibi

1. Satış Günü 28/11/2018 günü 11:00 - 11:05 arası

2. Satış Günü 15/01/2019 günü 11:00 - 11:05 arası

Satış Yeri : GEYVE ADALET SARAYI İCRA DAİRESİ GEYVE / SAKARYA -

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/106 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.






Diğer İhaleler

İhale Şehir Tarih