İHALE DETAYI

T.C. SAPANCA İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

İhale Tarihi ve Saati: 31 Ekim 2018 Çarşamba Saat : 14:00

Dosya No: 2018/156 TLMT.

İhaleyi Açan : SAPANCA İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

İhale Yeri : SAPANCA İCRA MÜDÜRLÜĞÜ (SAKARYA)

İçerik : Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri Sakarya İl, Sapanca İlçe, 204 Ada, 3 Parsel, MEMNUNİYE Mahalle/Köy, Sapanca ilçesi Memnuniye mah. bulunan taşınmaz 632,77m² alana sahip iki katlı kargir ev ve fındık bahçesi vasfı ile tapu siciline kayıtlı olup, köy yerleşim alanı içinde, topografik olarak %1-3 meyilli, geometrik olarak dikdörtgen bir yapıya sahip, doğu yönünden kadastral asfalt köyiçi yoluna cepheli, hali hazırda üzerinde yaklaşık 60-70 yıllık, 144,00m² inşaat alanına sahip ahşap arası tuğla dolgu yapı bodrum üzeri tek katlı mesken bina bulunmakta, kiremit çatılı, dış cephe ön cephesi sıvalı diğer cepheler sıvasız, iç cephesi sıvalı boyalı, kapı ve pencereler ağaç doğrama, bakımsız ve atıl vaziyette, kapı ve pencereleri kısmen kırık, 3 oda, koridor, mutfak, banyo ve tuvalet bulunmakta, sobalı ısınma sistemine sahiptir. Taşınmaz, 1/25000 ölçekli nazım imar planında "kırsal yerleşim (konut alanı)" olarak planlanmış, ayrık nizam 2 kat, Emsal:0.20, Yükseklik:6.50 metre yapı şartlarına tabi, meskun mahal içinde, her türlü kamu hizmetlerinden yararlanmakta olup, kuşbakışı olarak Sapanca şehir merkezine 4.5 km mesafededir.Bina yapı değeri: 19.987,20 TL'dir. Taşınmazın arazi metrekare birim değer fiyatının 200,00 TL/m²olduğu tespit edilmiştir. Buna göre arazinin değeri 632,77 m² X 200,00 TL/m² = 126.554,00 TLdir.

Arazinin üzerindeki yapı ile birlikte toplam değeri: 146.541,20 TL'dir.

Adresi Memnuniye Mah. Sapanca / SAKARYA

Yüzölçümü 632,77 m2

Arsa Payı 1/1

İmar Durumu İnşaat tarzı 1/2500 ölçekli Nazım İmar Planında Kırsal Yerleşik Alanı olarak planlanmıştır.

Kıymeti 146.541,20 TL

KDV Oranı %1

Kaydındaki Şerhler 

1. Satış Günü 31/10/2018 günü 14:10 - 14:15 arası

2. Satış Günü 30/11/2018 günü 14:10 - 14:15 arası

Satış Yeri : SAPANCA İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/156 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Diğer İhaleler

İhale Şehir Tarih