İHALE DETAYI

T.C. SAPANCA İCRA DAİRESİ 2018/401 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

İhale Tarihi ve Saati: 25 Temmuz 2019 Perşembe Saat : 14:00

Dosya No: 2018/401 TLMT.

İhaleyi Açan : T.C. SAPANCA İCRA DAİRESİ

İhale Yeri : T.C. SAPANCA İCRA DAİRESİ (SAKARYA)

İçerik :

T.C.

SAPANCA

İCRA DAİRESİ

2018/401 TLMT.


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri Sakarya İl, Sapanca İlçe, 292 Ada, 70 Parsel, KIRKPINAR_TEPEBAŞI Mahalle/Köy, 6 Nolu Bağımsız Bölüm Ana taşınmaz Kırkpınar-Tepebaşı mahallesi Sümbül sokak Ihlamur Sitesi adresinde yer almaktadır. Konum olarak Sapanca-Yanık asfalt yolunun (Şehit Cevdet KOÇ cad.) 300 mt. güneyinde, aynı asfalt yol üzerindeki Güral Otel tesislerinin de güneybatı arka köşesinde kalmaktadır. Taşınmazın yaklaşık 1400 mt. kuzeyinden İstanbul-Ankara Hızlı Tren hattı, 1600 mt. kuzeyinden de İstanbul-Ankara TEM yolu geçmektedir. Sapanca ilçe merkezine 5 Km. kuş uçuşu mesafesinde olan taşınmazın etrafı tamamen site içlerindeki yazlık konutlar şeklinde yapılaşmıştır. Yakın çevrede işyeri yoktur. Topoğrafik olarak % 10 - 15 eğimli bir arazide yer almakta, tüm altyapı ve belediye hizmetlerinden de faydalanmaktadır. Batısından 10.00 mt.'lik mevcut imar yoluna (Sümbül sokak) cephelidir. Bu nedenle ulaşım imkanları iyidir. Diğer cephelerinde de yine 7.00 mt.'lik imar yolları mevcuttur.Borçluya ait dubleks meskenin de içinde yer aldığı ana parsel üzerinde her biri ayrı bir bina olan birbirinin aynısı 21 ayrı dubleks mesken bulunmaktadır. Parselin kuzeyinde ayrıca müşterek açık yüzme havuzu ve tenis kortu mevcuttur. Site içi yolları dışında kalan tüm alanlar çim kaplıdır. Borçluya ait dubleks mesken iki katlı ve betonarme olarak inşa edilmiştir. Dış cepheleri sıvalı ve boyalı, üzerinde ahşap çatısı mevcut ve shingle örtülüdür. Ayrıca ön bahçe kısmında özel yüzme havuzu vardır. Mesken alt katta bir giriş antresi ile bir salon, bir oda, mutfak, duş-wc; antredeki mermer kaplı merdiven ile çıkılan üst katta da üç oda ve bir banyo-wc'den ibarettir. Bu katta ayrıca iki balkon bulunmaktadır. Meskende oda zeminleri ahşap laminat parke, diğer zeminler seramik kaplı, duvar ve tavanlar alçı sıvalı ve boyalı, iç kapılar ahşap kaplama, dış pencereler renkli PVC kaplı alüminyum doğramalı ve ısıcamlıdır. Mutfak bölümünde granit mermer tezgah ve mobilyalı dolapları, banyoda kabinli küvet, klozet ve lavabo vardır. Bakımlı sayılabilecek durumdaki dubleks mesken toplamda 120 m2 kullanım alanına sahiptir.

Adresi 

Yüzölçümü 120 m2

Arsa Payı TAM

İmar Durumu Yok , İnşaat tarzı 1/1000 ölçekli Uyg. İmar Plan. Konut Alanı olarak ayrılan sahada kaldığı; E=0.30 ve Hmax=6.50 mt. şart. sağlamak ve ön bahçe 5.00 mt., yan bahçe 3.00 mt. çekme mesafelerine uymak kaydı ile ayrık nizam

Kıymeti 800.000,00 TL

KDV Oranı %1

Kaydındaki Şerhler 

1. Satış Günü 25/07/2019 günü 14:00 - 14:05 arası

2. Satış Günü 26/08/2019 günü 14:00 - 14:05 arası

Satış Yeri : SAPANCA İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/401 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


(İİK m.126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.



Diğer İhaleler

İhale Şehir Tarih