İHALE DETAYI

Sakarya Adapazarı'nda kargir bina icradan satılıktır (çoklu satış)

İhale Tarihi ve Saati: 1 Temmuz 2019 Pazartesi Saat : 14:30

Dosya No: 2017/1964 ESAS

İhaleyi Açan : SAKARYA 3. İCRA DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ

İhale Yeri : SAKARYA 3. İCRA DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ (SAKARYA)

İçerik :

T.C.

SAKARYA

3. İCRA DAİRESİ

2017/1964 ESAS




TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri Sakarya İl, Adapazarı İlçe, 158 parsel, KARAKÖY mahalle/köy, bağlık mevki, Sakarya ili Adapazarı ilçesi Karaköy mahallesi Bağlık mevkinde kain.158 parsel taşınmaz tarla vasfında olmasına rağmen üzerinde iki katlı bina bulunan arsa vasfındadır. Parselin alanı 588 m2'dir. Bu taşınmaz Karaköy mahallesi 5529 sokak no: 38 adresinde yer almaktadır. Konum olarak Adapazarı-Çökekler asfalt yolunun 180 mt güneyinde Karaköy Ulu Camininde 350 mt batısında kalmaktadır. 170 mt kuzeyinde Rüstemler Askeri Tesisleri 500 mt batısında Sakarya nehri bulunmaktadır. Şehrin çarşı merkezine 4 km kuş uçuşu mesafesinde olan taşınmazın etrafı sık olmayan konutlar şeklinde yapılaşmıştır. Yakın çevrede işyeri yoktur. Taşınmazın cepheli olduğu kadastral bir yolu olmayıp, ulaşım parsel içi yollar ile sağlanmaktadır. Ancak elektrik, su, haberleşme vs. gibi alt yapı ve belediye hizmetleri mevcuttur. Topografik olarak düz bir arazidir..Mevcut imar durumuna göre, taşınmazın kırsal yerleşme sınırları içerisinde kaldığı bildirilmiştir.parsel üzerindeki yapı iki katlı ve yığma kargir olarak inşa edilmiş yapının alt katı mesken olarak kullanılmakta, üst katı duvarları örülüp bırakılmış kaba inşaat halindedir. Yapının üzerinde ahşap çatı mevcut ve shingle örtülüdür. Dış cephe sıvalı ve kısmen boyalı olan alt kattaki mesken iki oda bir salon mutfak banyo lavabo wc den ibarettir. Mesken iç kısmında salon ve bir oda zemini ahşap laminat parke, bir oda zemini kaplamasız beton duvar ve tavanları sıvalı ve boyalı iç kapılar ahşap kaplama, dış pencereler kısmen ahşap kısmende pvc kaplı alüminyum doğramalı ve ısıcamlıdır. Mutfakta mermer ve dolapları vardır. Mesken soba ısıtmalıdır.

Adresi Sakarya ili Adapazarı ilçesi Karaköy mahallesi bağlık mevkinde kain.158 parsel taşınmaz tarla

Yüzölçümü 588 m2

Arsa Payı tam

İmar Durumu :DOSYASINDA

Kıymeti 96.796,00 TL

KDV Oranı %18

Kaydındaki Şerhler Diğer : bu parsel 5403 sayılı kanunun 14 maddesi gereği tarım üretim harici kullanılamaz

1. Satış Günü 01/07/2019 günü 14:30 - 14:35 arası

2. Satış Günü 01/08/2019 günü 14:30 - 14:35 arası

Satış Yeri : Mezat Salonu - Camili Mahallesi (Adalet Sarayı) ADAPAZARI / SAKARYA

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri Sakarya İl, Adapazarı İlçe, 448 parsel, KARAKÖY mahalle/köy, köyiçi mevkii Mevkii, kargir ev ve arsası nolu bağımsız bölüm Sakarya ili Adapazarı ilçesi Karaköy mahallesi köyiçi mevkinde kain.448 parsel taşınmaz kargir ev ve bahçe vasfındadır. Taşınmaz üzerinde tek katlı bir ev ile ahır/depo binası bulunmaktadır. Parselin alanı 2560 m2'dir bu taşınmaz, Karaköy mahallesi köyiçi mevkinde yer almaktadır. Konum olarak köy yerleşiminin güney uç kısmında Karaköy Merkez Caminin 100 mt batısında kalmaktadır

380 mt batısında Sakarya nehri bulunmaktadır. Şehrin çarşı merkezine 4 km kuş uçuşu mesafesinde olan taşınmazın etrafı sık olmayan konutlar şeklinde yapılaşmıştır. Yakın çevrede işyeri yoktur. Güneyinden köyiçi yoluna cephelidir.

Diğer cephelerinde komşu parseller vardır. Elektrik, su, haberleşme vs. gibi alt yapı ve belediye hizmetleri mevcuttur. Topografik olarak düz bir arazidir.mevcut imar durumuna göre taşınmazın kırsal yerleşme sınırları içerisinde kaldığı bildirilmiştir. Parsel üzerindeki yapı tek katlı mesken binadır. Yığma kargir olarak inşa edilmiş yapının üzerinde ahşap çatı mevcut ve kiremit örtülüdür. Dış cephe sıvalı ancak boyasız tamamlanmış ancak boş olan mesken üç oda, bir salon, mutfak, banyo, lavabo wc'den ibarettir Tek balkonu ön cephededir mesken iç kısmında salon ve bir oda zemini ahşap laminat parke

diğer zeminler seramik kaplı duvar ve tavanları sıvalı ve boyalı iç kapılar ahşap kaplama dış pencereler renkli pvc kaplı alüminyum doğramalı ve ısıcamlıdır. Mutfakta mermer ve mobilyalı dolapları vardır.meskende karorifer tesisatı döşenmiş olmakla beraber radyatör yoktur. Bina 143,77 m2 inşaat alanına sahiptir. Taşınmaz üzerindeki bir diğer yapı ahır, depo ve kuruluk binasıdır. Tek katlı ve yığma kargir olarak inşa edilen yapının, dış cepheleri sıvasız üzerinde demir doğrama çatısı mevcut ve elemit örtülüdür. İç kısımlarda zemin beton,kapı pencereler demir doğramadır. Mahalde tamamı depo ardiye amaçlı kullanılan yapı 228,56 m2 toplam inşaat alanına sahiptir

Adresi Sakarya iliAadapazarı ilçesi Karaköy mahallesi köyiçi mevkinde kain.448 parsel taşınmaz kargir ev ve bahçe

Yüzölçümü 2.560 m2

Arsa Payı 24/160

İmar Durumu : DOSYASINDA

Kıymeti 52.653,00 TL

KDV Oranı %18

Kaydındaki Şerhler Diğer : bu parsel 5403 sayılı kanunun 14 maddesi gereği tarımsal üretim harici kullanılamaz

1. Satış Günü 01/07/2019 günü 14:45 - 14:50 arası

2. Satış Günü 01/08/2019 günü 14:45 - 14:50 arası

Satış Yeri : Mezat Salonu - Camili Mahallesi (Adalet Sarayı) ADAPAZARI / SAKARYA

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri Sakarya İl, Adapazarı İlçe, 870 Parsel, TAŞLIK mahalle/köy, büyük avlu mevki, Sakarya ili Adapazarı ilçesi Taşlık mahallesi Büyük Avlu mevkinde kain.870 parsel taşınmaz tarla vasfında olup .üzerinde herhangi bir muhtesat yoktur Parselin alanı 1480 m2'dir. Bu taşınmaz taşlık mahallesi Büyük Avlu mevkiide yer almaktadır. Konum olarak ataşlık mahallesi yerleşim alanının 2 km güneyinde kalmaktadır. Taşınmazın 1,5 km batısında Sakarya nehri bulunmaktadır. Tarım arazilerinin ortasında yer alan taşınmazın etrafı ve yakın çevresinde yapılaşma da yoktur. Cepheli olduğu kadastral bir yolu olmayıp, ulaşım tarla yolları ile sağlanmaktadır. Topografik olarak düz bir arazide yer almakta faydalandığı herhangi bir altyapı hizmeti bulunmamaktadır. Dört tarafında koşu parsellerle çevrilidir. Taşınmaz tarım arazisi olup üzerinde zirai faaliyetlerde bulunulmaktadır Etrafı ve yakın çevresindeki taşınmazlarda benzer amaçla kullanılmaktadır. Toprak yapısı genelde tınlı kill-tınlıdır. Derin topraktır.organik maddece zengin verim durumu iyidir. Bölgesel yağışları alan sulama,su basma ve drenaj problemleri olmayan arazilerdendir. Taşlılık ve alkalilik problemleri de yoktur.mevcut imar durumuna göre taşınmazın kırsal yerleşme sınırları içerisinde korunacak alan sınırlarında kaldığı bildirilmiştir.

Adresi Sakarya ili Adapazarı ilçesi Taşlık mahallesi Büyük Avlu mevkinde kain.870 parsel taşınmaz tarla vasfında

Yüzölçümü 1.480 m2

Arsa Payı 1/2

İmar Durumu : DOSYASINDA 

Kıymeti 18.500,00 TL

KDV Oranı %18

Kaydındaki Şerhler Diğer : bu parsel 5403 sayılı kanunun 14 maddesi gereği tarımsal üretm harici kullanılamaz

1. Satış Günü 01/07/2019 günü 15:00 - 15:05 arası

2. Satış Günü 01/08/2019 günü 15:00 - 15:05 arası

Satış Yeri : Mezat Salonu - Camili Mahallesi (Adalet Sarayı) ADAPAZARI / SAKARYA

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/1964 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.