İHALE DETAYI

Sakarya/Geyve'de arsa mahkemeden satılıktır (Çoklu satış)

İhale Tarihi ve Saati: 3 Temmuz 2019 Çarşamba Saat : 10:00

Dosya No: 2018/11 SATIŞ

İhaleyi Açan : GEYVE (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU

İhale Yeri : GEYVE (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU (SAKARYA)

İçerik :

T.C.

GEYVE

(SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU

2018/11 SATIŞ


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri Dosyada mevcut bilirkişi raporuna göre satışa konu taşınmaz Sakarya, Geyve Camikebir Mah., 80 ada, 17 parselde (Tarla Sokak) bulunan taşınmaz 150,60 m² alana sahip avlulu ahşap ev vasfı ile kayıtlı, topografik olarak %0-1 eğimli, geometrik olarak dikdörtgen bir yapıya sahip, doğu yönünden kadastral sokak yoluna cepheli, meskun mahal içinde, çarşı merkezine yakın, ulaşım imkanları iyi, her türlü kamu hizmetlerinden yararlanmakta, kuşbakışı olarak doğu yönünde Tarhan camine 20 metre, kuzey yönünde çarşı merkezine 250 metre ve Geyve Hükümet Konağı 400 metre mesafededir. Hali hazırda üzerinde ekonomik değeri olmayan yıkık ve harabe vaziyette, metruk ahşap yapı bina bulunmaktadır. Taşınmaz imar durumu 1/1000 ölçekli uygulama imar planında ticaret + konut alanı içinde kalmakta olup, bitişik nizam 3 kat (B-3) yapı şartlarına tabidir. Taşınmaz için arsa metrekare birim değer fiyatının 1.150,00 TL/m²olduğu tespit edilmiştir. Buna göre; arazinin değeri 150,60 m² X 1.150,00 TL/m² = 173.190,00 TL olacağı belirtilmiştir.

Adresi Sakarya, Geyve Camikebir Mah., (Tarla Sokak) 80 ada, 17 parsel

Yüzölçümü 150,60 m2

İmar Durumu Var (Yukarıda belirtilmiştir)

Kıymeti 173.190,00 TL

KDV Oranı %18

Kaydındaki Şerhler (Kaydındaki gibi)

1. Satış Günü 03/07/2019 günü 10:00 - 10:05 arası

2. Satış Günü 30/07/2019 günü 10:00 - 10:05 arası

Satış Yeri : GEYVE ADALET SARAYI GEYVE / SAKARYA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri Dosyada mevcut bilirkişi raporuna göre satışa konu taşınmaz Sakarya, Geyve, Umurbey mah. Ayrıklık mevkinde bulunan 1682 parselde kayıtlı taşınmaz 5.260,00 m² alana sahip tarla ev vasfı ile kayıtlı, topografik olarak %1-3 eğimli, geometrik olarak dikdörtgen bir yapıya sahip, toprak tarla yoluna cepheli, yol, elektrik vb. kamu hizmetlerinden yararlanmamakta olup, taşınmaz killi tınlı toprak yapısında, organik maddece istenilen düzeyde, toprağın yapılan fiziki muayenesinde tekstürünün ince tanecikli strüktürünün ise orta seviyede olduğu gözlemlenmiştir. Tekstür toprağı oluşturan parçaların büyüklüğünü, strüktür ise bu parçaların birbirine bağlanma oranını ifade eder. Taşınmazın drenaj problemi olmayıp, tarımsal açıdan yeterli toprak derinliğine sahiptir. Taşınmazın ½ si kapama ayva ½ si ise kapama elma bahçesi olarak kullanılmakta olup, sulu 1. sınıf tarım arazisi niteliğinde, tarımsal amaçlı kullanılmaktadır. Taşınmaz kuşbakışı olarak güney yönünde Umurbey mahalle merkezine 2 km, kuzeydoğu yönünde Geyve şehir merkezine 3 km mesafededir. Taşınmaz imar durumu, kırsal yerleşim alanı dışında kalmaktadır. Taşınmaz için arsa metrekare birim değer fiyatının 62,00 TL/m²olduğu tespit edilmiştir. Buna göre; arazinin değeri 5.260,00 m² X 62,00 TL/m² = 326.120,00 TL olabileceği belirtilmiştir.

Adresi Sakarya, Geyve, Umurbey mah. Ayrıklık mevkii 1682 parsel

Yüzölçümü 5.260 m2

İmar Durumu Yok

Kıymeti 326.120,00 TL

KDV Oranı %18

Kaydındaki Şerhler (Kaydındaki gibi)

1. Satış Günü 03/07/2019 günü 10:15 - 10:20 arası

2. Satış Günü 30/07/2019 günü 10:15 - 10:20 arası

Satış Yeri : GEYVE ADALET SARAYI GEYVE / SAKARYA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/11 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.