İHALE DETAYI

Sakarya/Serdivan'da 101 m² 3+1 daire icradan satılıktır

İhale Tarihi ve Saati: 23 Mayıs 2019 Perşembe Saat : 11:30

Dosya No: 2018/142 TLMT.

İhaleyi Açan : SAKARYA 2. İCRA DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ

İhale Yeri : SAKARYA 2. İCRA DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ (SAKARYA)

İçerik :

T.C.

SAKARYA

2. İCRA DAİRESİ

2018/142 TLMT.


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

Taşınmaz ; Sakarya İli Serdivan İlçesi Yazlık köyü hudutlarında kain, tapunun 5434 parsel numarasında kayıtlı 3832.79 m2 alana sahip arsa üzerinde yer alan binaların, tesis edilen kat mülkiyetine göre C blok A Girişi birinci kat 1/36 arsa paylı 4 bağımsız bölüm nolu meskeninden ibarettir.

Ana taşınmaz Serdivan Köprübaşı Mahallesi 4077. Sok. No:4 posta adreslidir. Konum olarak Adapazarı-Karaman-çevreyolu arterlerinin keşiştiği yazlık döner kavşağının 1.5 Km. batısında, yakındaki Teksen Kolejinin de 150 mt. kuzeybatısında kalmaktadır. Çekirdek çarşı merkezine 4 km. kuş uçuşu mesafesinde olan taşınmazın etrafı tamamen yapılaşmıştır. Yapılar konut amaçlı olup yakın çevrede işyeri yoktur. Şehir yerleşiminin kuzeybatı uç kesimlerinde bulunan taşınmaz yerleşim alanı dahilinde ve ana caddelere yakın olduğundan ulaşım imkanları iyidir. Kuzeyinden 20. caddeye, batı ve doğusundan da 4076 ve4077 nolu sokaklara cephelidir. Güneyende komşu parsel bulunmaktadır. Topoğrafik olarak düz bir arazide yer almakta , yol dışında elektrik, su, kanalizasyon, haberleşme, doğalgaz vs. gibi tüm altyapı ve belediye hizmetlerinden de faydalanmaktadır.

Parsel üzerinde birbirinin aynısı üç ayrı blok halinde konut binaları mevcuttur. Borçluya ait meskeninde yer aldığı C Blok isimli ana bina bir zemin ve iki normal kat olmak üzere toplam üç kattan ibarettir. Betonarme olarak inşa edilen yapının dış cepheleri sıvalı ve boyalı, üzerinde ahşap çatı mevcut ve kiremit örtülüdür. Yapının kuzey ve güney cephelerinde A ve B olmak üzere iki ayrı girişi vardır. Her girişte bir katta iki, üç katta altı, iki girişte ve binada toplam 12 mesken bulunmaktadır. Binanın güney cephesindeki A girişi 1. katında ( orta mesken katı) bulunan mesken girişte bir antre ve devamındaki koridor ile bir salon, üç oda,mutfak, banyo,lavabo -WC' den ibarettir. Ayrıca iki balkonu vardır.

Meskende salon ve oda zeminleri ahşap laminat parke, diğer zeminler seramik kaplı, duvar ve tavanlar alçı sıvalı ve boyalı, iç kapılar ahşap kaplama, dış pencereler PVC kaplı alüminyum doğramalı ve ısı camlıdır. Mutfakta mermerit tezgah ve mobilyalı dolapları , banyoda kabinli duş teknesi, klozet ve lavabo bulunmaktadır. Mesken zeminden ısıtmalı doğalgazlı-kombili kalorifer tesisatı mevcuttur. Binada asansör yoktur. Mesken 101 m2 net kullanım alanına sahiptir. Parsel üzerindeki binalar yeni inşa olup binalar dışında kalan bölümlerde çevre düzenlemeleri ve çocuk oyun parkı yapılmıştır.

İmar Durumu Mevcut imar durumuna göre taşınmazın Serdivan merkez 2. kısım (Kuzey)Mahallesi 1/1000 Ölçekli uygulamalı İmar Planında konut alanı olarak ayrılan sahada kaldığı, Emsal (E)=0.90 ve Yençok=10.00 mt şartlarını sağlayacak şekilde ayrık nizamda 3 katlı (A-3) yapı iznine tabi olduğu bildirilmiştir.

Kıymeti 280.000,00 TL

KDV Oranı %1

Kaydındaki Şerhler : tapu kaydında olduğu gibi

1. Satış Günü 23/05/2019 günü 11:30 - 11:40 arası

2. Satış Günü 19/06/2019 günü 11:30 - 11:40 arası

Satış Yeri : 15 TEMMUZ CAMİLİ MAH. SAKARYA ADLİYESİ İCRA DAİRELERİ MEZAT SALONU ADAPAZARI/SAKARYA

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/142 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.



Diğer İhaleler

İhale Şehir Tarih