İHALE DETAYI

T.C. KARASU İCRA DAİRESİ 2017/730 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

İhale Tarihi ve Saati: 9 Mayıs 2019 Perşembe Saat : 14:30

Dosya No: 2017/730 TLMT.

İhaleyi Açan : T.C. KARASU İCRA DAİRESİ

İhale Yeri : T.C. KARASU İCRA DAİRESİ (SAKARYA)

İçerik :

T.C.

KARASU İCRA DAİRESİ

2017/730 TLMT.

TAŞINMAZI
N AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri: Sakarya 2.İcra Hukuk Mahkemesi'nin 2017396 Esas 2018/246 Karar sayılı kararı ile kıymet takdirine itiraz sonucu verilen kesin karar sonucu düzenlenen bilirkişi raporuna göre;Sakarya il, Karasu ilçesi, Aşağıincilli Mah. Kavlan Mevkii 106 Ada, 608 Parsel, ikinci kat B Giriş, 8 Nolu Bağımsız Bölüm Mesken olarak kayıtlıdır.Parsel alanı 743,45 m2, taşınmazın arsa payı 69/941 dir. Kapı kilitli olduğundan taşınmazın içine girilememiştir.Ancak yan daire ile alt kattaki bir daire açık olduğundan bu iki boş halde bulunan daireler incelenerek bina hakkında fikir elde edilmiştir.Binadaki tüm dairelerin özellikleri aynı özellikte olduğu düşünülmektedir. Değerlendirme proje üzerinden yapılacaktır.Taşınmazın yakın çevresi tamamen yapılaşmış vaziyetttedir. Taşınmaz belediye ve tüm alt yapı hizmetlerinden (telefon, yol, su, elektrik, ulaşım ve çöp hizmetleri vs) yararlanmaktadır.Konum olarak ilçe merkezinin yazlık bölgesi olarak tabir edilen sahile ve limana yakın bir bölgededir.Taşınmaz sahile 700m, Karasu Kocaali yoluna 50m, limana 950 m uzaklıktadır.Taşınmazın bulunduğu bina A ve B giriş olmak üzere zemin+2 kat olup toplam 15 bağımsız bölümden oluşmaktadır.Proje üzerinden yapılan incelemede taşınmazın salon, salonda amerikan mutfak, iki oda, banyodan ibaret olduğu, binada doğalgaz olduğu, daire olmadığı görülmektedir.Salonda geniş bir balkon vardır.Mimari proje incelendiğinde 8 nolu bağımsız bölümün alanı 69 m2 olduğu görülmüştür.İncelenen iki dairenin aynı özelliklere sahip olduğu, hol, salon-mutfak bölümlerinin seramik kaplama, yatak odalarının laminant kaplı olduğu, ince işçiliğin kaliteli ve düzgün olduğu görülmektedir.Kapalı olan dairenin de aynı özellikte olduğu düşünülmektedir.Taşınmazın bulunduğu mevkii, konum, imarı, yüzölçümü, halı hazır durumu, ulaşım imkanlarının yürüme mesafesinde olması, merkeze, meskün mahale, ana artere, duraklara, hastanelere, sosyal tesislere olan mesafesi, civarındaki emsal emlak alım ve satım rayiçleri, değerine tesir edecek tüm etkenler ile günün iktisadi koşulları göz önüne alındığında 2017 yılında civarındaki konutların m2 sinin 1.800,00 TL olduğu kanaatine varılmıştır.Taşınmazın dava tarihi itibariyle değeri 69,00 m2*1.800,00 TL/m2=124.200,00 TLdir.

Kıymeti 124.200,00 TL

KDV Oranı %1

Kaydındaki Şerhler Tapu kaydındaki gibidir.

1. Satış Günü 09/05/2019 günü 14:30 - 14:35 arası

2. Satış Günü 13/06/2019 günü 14:30 - 14:35 arası

Satış Yeri : Karasu Belediyesi Mezat Salonu Karasu/SAKARYA

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/730 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.