Ekonomi Haberleri

27 Nisan 2024 Cumartesi

Ekonomi Haberleri RSS

TOBB Global Standartlar Merkezi(GS1 Türkiye) dünyada sekizinci

TOBB bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Global Standartlar Merkezi(GS1 Türkiye), dünyadaki 8. GS1 Denetim Organizasyonu oldu. ​
Yapılan dereceleme ile TOBB Global Standartlar Merkezi,  küresel alanda tanınarak,  GS1 sistemi çerçevesinde, Global İzlenebilirlik eğitimleri düzenleyebilecek. Ayrıca Global Standartlar Merkezi,  global izlenebilirlik değerlendirmesi yapabilme yetkisine de sahip oldu.

GS1 Sisteminde izlenebilirlik, bir ürünün tanımlanarak, paketlenmesi, depolanması, nakliyesi ve nihai satış noktasına ulaşması ile ilgili tüm bilgilerin kolay ulaşılabilecek şekilde kayıt altına alınması, böylece geriye dönük takibinin yapılabilmesi süreci olarak tanımlanıyor.

Son dönemde Türkiye ve dünyada önemi giderek artan izlenebilirlik, GS1 Organizasyonu için de öncelikli konular arasında yer alıyor. GS1 İzlenebilirlik Çözümü, tüm kalite ve düzenleme gerekliliklerini karşılamak üzere tek bir izlenebilirlik süreci sağlamayı amaçlıyor. Avrupa Komisyonu, geçtiğimiz aylarda, tedarik zincirinde izlenebilirlik ihtiyaçlarının karşılanmasında en iyi uygulama olarak GS1 standartlarını tanıdı.

GS1 Organizasyonu tarafından hazırlanan ürün izlenebilirliği ve güvenliği ile ilgili kaynaklara http://gs1.tobb.org.tr/izlenebilirlik.php  bağlantısından erişilebilir.

Kaynak; TOBB
Haber Tarihi : TSİ 2.10.2014 13:23:26