Ekonomi Haberleri

19 Nisan 2024 Cuma

Ekonomi Haberleri RSS

Fuar desteklerinde yeni dönem

Yurtdışı prestijli fuarlara katılımda destek limiti 250 bin lira olurken, daha önce döviz cinsinden belirlenen destek miktarı artık TL olarak ödenecek.

Para Kredi Koordinasyon Kurulu, Yurtdışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin yürürlükte bulunan kararı kaldırarak yeni bir karar yayınladı.

1 Temmuz 2017’den itibaren geçerli olmak üzere, katılımcılara fuar bazında ödenecek destek tutarının üst limiti; normal fuarlar için 50 bin lira, sektörel fuarlar için 75 bin lira olarak belirlendi.

İhracat Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecek prestijli fuarlara katılım için üst limit ise 250 bin lira oldu. Şirketler, prestijli fuar katılım desteğinden 1 yıl içinde en fazla 2 kez yararlanabilecek.

Desteğe esas tutar, fuar, ülke veya sektör bazında metrekare başına belirlenen yaklaşık toplam maliyetin yüzde 50’sini, hedef ülkelerde ise yüzde 70’ini geçemeyecek.

Ayrıca, daha önce döviz cinsinden belirlenen destek miktarı artık TL olarak verilecek.

Organizatörlere 500 bin liraya kadar destek

Ekonomi Bakanlığı tarafından görevlendirilen organizatörlerin, yurt dışı fuar organizasyonuna yönelik olarak Türk ihraç ürünlerinin, sektörlerin, katılımcıların veya yurtdışı fuar organizasyonunun tanıtımı amacıyla gerçekleştirecekleri tanıtımlara yüzde 75 oranında destek verilecek. Bu destek genel nitelikli fuarlarda 320 bin lira, sektörel nitelikli fuarlarda ise 500 bin lirayı geçmeyecek.

Fuar katılım desteklerine ilişkin uygulama usul ve esasları Ekonomi Bakanlığı tarafından belirlenecek. Bakanlık gerekli gördüğü takdirde, destek oranlarını ve üst limitlerini azaltabilecek, ödenecek destek miktarını kamu alacağına karşılık mahsup edebilecek.

Kaynak; Dünya Gazetesi

Haber Tarihi : TSİ 7.04.2017 14:33:32