Ekonomi Haberleri

19 Nisan 2024 Cuma

Ekonomi Haberleri RSS

Ziraat Bankasında ipotek elektronik ortamda kalkıyor

Ziraat Bankası Operasyonel İşlemler Genel Müdür Yardımcısı Suer, "Tüm Ziraat Bankası şubelerinde devreye alınan uygulama ile kredi borcu biten Ziraat Bankası müşterilerinin ipotek kaldırma işlemleri aynı gün içerisinde elektronik olarak gerçekleştiriliyor" dedi

Ziraat Bankasından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ziraat Bankası ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) arasında imzalanan "Elektronik İpotek Terkin İşlemlerine İlişkin Protokol" sonrası ipotek terkin işlemlerinde yeni bir dönem başladı. 

Suer, 16 Şubat itibariyle tüm Ziraat Bankası şubelerinde devreye alınan uygulama ile kredi borcu biten müşterilerin ipotek kaldırma işlemlerinin aynı gün içerisinde elektronik gerçekleştirildiğini, işlemin ardından müşterilere kısa mesaj ile bilgi verildiğini belirtti. 

Ziraat Bankası ve TKGM arasında kurulan sistem aracılığıyla ipotek kaldırma işlemlerinin, hem daha hızlı hem de hatasız gerçekleştirilmesinin sağlandığını ifade eden Suer, böylelikle ipotek verenler ve Banka çalışanlarının tapu müdürlüklerinde vakit kaybetmelerinin önüne geçilmiş olduğunu kaydetti. 

Suer, Ziraat Bankasının ipotek kaldırma işlemlerini elektronik ortamda gerçekleştiren ilk ve tek banka olduğunu ifade etti.

Kaynak; Dünya Gazetesi

Haber Tarihi : TSİ 2.03.2015 13:50:29